Ο βιασμός της Ελλάδας - Murtagh, Peter, 1953- (Ντοκουμέντα και μαρτυρίες, 2005)
“Ο πολύ εναργής απολογισμός των γκρίζων ημερών της Ελληνικής χούντας και των υποστρωμάτων και παρασκηνίων της από τον Peter Murtagh, δεν είναι μόνο διαφωτιστικός για το πολύ πρόσφατο παρελθόν. Είναι επίσης μια πολύ κατατοπιστική προειδοποίηση για τάσεις μέσα στο σύγχρονο κόσμο που, δυστυχώς, απέχουν πολύ από το να έχουν εξαλειφθεί”. (Καθηγητής Noam Chomsky). “Η επιβολή του στρατιωτικού φασισμού στην Ελλάδα και την Κύπρο, δεν ήταν μία ελληνική “εσωτερική υπόθεση”. Εμπλέκονταν σ’ αυτήν ως συνένοχοι, όπως τα δείχνει ο Peter Murtagh, σημαντικά δυτικά συμφέροντα. Τις συνέπειες τις ζούμε ακόμη. Το βιβλίο “Ο βιασμός της Ελλάδας”, κάνει όμως κάτι παραπάνω από το να εκθέτει τη χούντα και τους συνεργάτες της. Μας εισάγει στους υπέροχους άνδρες και γυναίκες, Έλληνες και μη Έλληνες, που τόλμησαν και έκαναν ό,τι μπορούσαν για ν’ αντισταθούν και να κάνουν την επίσημη Ευρώπη και Αμερική να αισθανθούν όνειδος για τη δικτατορία στην Ελλάδα”