Τα μαύρα παραμύθια : 21 παραμύθια για μεγάλους - Μανιώτης, Γιώργος Ν., 1951- (Κέδρος, 1987)
Φορώντας τα μαγικά γυαλιά των παραμυθιών, προσπαθώ να μπω στο ναό του καιρού μας και να διακρίνω ψηλά στους θόλους της οροφής του, τις φοβερές τοιχογραφίες που με χρώματα, ήχους και κινήσεις ορίζουν και κατέχουν τη ζωή μας.