Ρωμαίοι και ελληνισμός : μια διαλεκτική σχέση - Πετρόχειλος, Νικόλαος Κ. (Παπαζήση, 1984)
"Είναι ενδιαφέρον ότι πρόκειται για έναν Έλληνα Λατινιστή, ο οποίος θέλησε να γράψει αυτό το ζωντανό και καλοπληροφορημένο βιβλίο με κριτήρια μέτρου και αντικειμενικότητας". . . "ουσιαστικό φυσικά είναι το τμήμα εκείνο που αναφέρεται στην ρωμαϊκή άμιλλα με την ελληνική πολιτιστική παραγωγή ενώ η παρουσίαση αυτού του θέματος από το συγγραφέα είναι παρά πολύ καλή". Pierre Boyance.