Ανάμεσα στις φλόγες : μυθιστόρημα - Noel-Noel, 1897-1989 (Τα 100 αριστουργήματα : Παιδική λογοτεχνική βιβλιοθήκη / Πάτση, 1967)
Τον καιρό του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου, που η Γαλλία, νικημένη, στενάζει κάτω από το ζυγό της σκλαβιάς της, σε μια μικρή πόλη, το Μοασάν, ζει ένας ήσυχος άνθρωπος, ο Εδουάρδος Μαρτέν, μαζί με τη γυναίκα του και το γιό του. Ποιος είναι αυτός ο Μαρτέν; Ένας συνηθισμένος άνθρωπος ή κάτι περισσότερο; Αυτό θα το μάθετε διαβάζοντας το θαυμάσιο αυτό μυθιστόρημα, γεμάτο ηρωισμούς, αυτοθυσίες και, πάνω απ' όλα, ανθρωπιά...