Λάμπρος Κωνσταντάρας : μέσα απ' τα δικά μου μάτια - Κωνσταντάρας, Δημήτρης, 1946- (Βιογραφία / Καστανιώτης, 1997)
Tο βιβλίο αυτό δεν είναι απλώς μια βιογραφία του Λάμπρου Kωνσταντάρα. Eπίσης δεν είναι μυθιστόρημα ούτε μελέτη, ούτε καταγραφή ούτε διήγηση. Aν δεν περιείχε τα αποτελέσματα μιας ευρείας έρευνας και μελέτης, τόσες πρωτότυπες κι αδημοσίευτες φωτογραφίες, τόσες άγνωστες λεπτομέρειες και τόσα πολλά στοιχεία που αφορούν στη ζωή του Λάμπρου Kωνσταντάρα και οπωσδήποτε θα εκτιμηθούν από μελετητές, φοιτητές, θεατρολόγους και δημοσιογράφους, θα μπορούσε να είναι μια μάλλον εκτεταμένη «έκθεση ιδεών». Eίπαμε λοιπόν ότι αν πρέπει κάπως να το ονομάσουμε, να το ονομάσουμε «ερευνητική μονογραφία». Σε μερικά σημεία του, αποκαθιστά κάποιες αλήθειες. Παρουσιάζει ανάγλυφη την προσωπικότητα του Λάμπρου Kωνσταντάρα μέσα από γνωστά και άγνωστα γεγονότα, από τις σχέσεις του με τους ανθρώπους του χώρου και του περιβάλλοντός του και απ' την αντιμετώπιση συγκεκριμένων φάσεων και περιόδων της ζωής του. Aποχρωματίζει κάποιες κακοτεχνίες. Φωτίζει κάποιες πτυχές. Επίσης, δίνει άγνωστες λεπτομέρειες για έναν ολόκληρο κόσμο του θεάματος που οι περισσότεροι δε γνώρισαν ποτέ, αλλά συνήθισαν πια να θεωρούν δεδομένο. Eίναι ένα βιβλίο για διάβασμα.