Αναγνώσματα λόγου και εικόνας ; Υπάρχουν οικοδομαί που έχουν προορισμόν να ομιλούν : Πλάτων Ροδοκανάκης : έκθεση εικαστικών έργων - Μάστορα, Πέλλη (Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, 2019)
Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του λογοτέχνη Πλάτωνα Ροδοκανάκη (1883-1919) με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό του. Η εκδήλωση περιελάβανε ομιλία της Πέλλης Μάστορα, Διδάκτορος Αρχαιολογίας, με τίτλο «Αναγνώσματα Λόγου και Εικόνας», που εστίασε σε άγνωστες πτυχές του έργου και της προσωπικότητας του Πλάτωνα Ροδοκανάκη. «Αφετηρία της ενασχόλησης μου με τον Ροδοκανάκη δεν υπήρξε το λογοτεχνικό του έργο, αλλά το γεγονός ότι υπήρξε ο πρώτος Τμηματάρχης Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης», επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ. Μάστορα. Παράλληλα, η εκδήλωση εμπεριείχε την έναρξη της έκθεσης εικαστικών έργων του Χρήστου Κούντουρα, με τίτλο «Υπάρχουν οικοδομαί που έχουν προορισμόν να ομιλούν». Η έκθεση περιλαμβάνει όψεις παλαιών κτηρίων από διάφορες πόλεις, δουλεμένες με τεχνική κολάζ με χαρτί και σχέδιο με μολύβι».