Ο διαμελισμός των Βαλκανίων : αλλαγή συνόρων και το αίνιγμα Οτσαλάν - Στριγάς, Αθανάσιος Κ. (Νέα θέσις, 1999)
Οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί κατά της Πρώην Γιουγκοσλαβίας στόχευαν στη διχοτόμιση του Κοσσόβου και αποτελούν την πρώτη φάση του αμερικανικού σχεδίου «Συνολική Λύση». Η δεύτερη φάση που θα εφαρμοσθεί στο άμεσα ορατό μέλλον, προβλέπει την απόσπαση της αλβανόφωνης περιοχής της ΠΓΔΜ (Σκόπια) και την ενοποίηση με το Κόσσοβο. Προβλέπεται ακόμα και η ανεξαρτητοποίηση της Δυτικής Θράκης. Το βιβλίο αυτό είναι μια καταγγελία ενάντια στην γενοκτονία του γιουγκοσλαβικού λαού. Τα κέντρα λήψεως αποφάσεων των Ηνωμένων Πολιτειών επέβαλαν την γενοκτονία. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ηθικά έκπτωτοι και ανέντιμοι υπηρέτες των αμερικανικών συμφερόντων, είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Η δεύτερη φάση του διαμελισμού των Βαλκανίων θα είναι πιο οδυνηρή για τα Βαλκάνια, και κυρίως για την Ελλάδα, αφού προβλέπει και διχοτόμηση του Αιγαίου. . .