Ελλάδα 2005, αλιεία, υδάτινο περιβάλλον, υδατοκαλλιέργειες : 12o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων πρακτικά, Δράμα, 13-16 Οκτωβρίου 2005 (Λιθογραφία Γραφικές Τέχνες, 2005)
''Είναι αναγκαίο θαρρετά να αναγνωρίσουμε την κρίση των υδατοκαλλιεργειών και της αλιείας, την μείωση της ποικιλομορφίας, την υποβάθμιση των υδάτινων οικοσυστημάτων και τους κινδύνους που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη χρήση τεχνικών. Αν εμείς δεν την αναγνωρίσουμε και δεν την προσδιορίσουμε δεν είναι δυνατόν να συμβάλλουμε, όπως οφείλουμε, στο ξεπέρασμά της και στην δημιουργία μιας νέας προσέγγισης. Μιας ολιστικής προσέγγισης των υδατοκαλλιεργειών και της αλιείας, που το πλαίσιό της θα ορίζεται από την συν'αντηση των επιστημονικών κλάδων. ''