Αλγόριθμοι - Μποζάνης, Παναγιώτης Δ. (Τζιόλας, 2005)
Το βιβλίο παρέχει μία εισαγωγή στους Αλγόριθμους και τις κύριες Τεχνικές Σχεδιασμού και Αναλύσεώς τους, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Η περιγραφή των αλγορίθμων γίνεται σε μία "ψευδογλώσσα", κοντική προς την Java, ενώ δόθηκε έμφαση στην ανάλυση της πολυπλοκότητάς τους, με την κατάλληλη μαθηματικά αφαίρεση και τα ανάλογα μαθηματικά εργαλεία, φροντίζοντας, παράλληλα, για την πρακτική τους έκθεση, μέσω διευκρινιστικών παραδειγμάτων, πάνω από εκατόν είκοσι σχημάτων, διακοσίων, και πλέον, κατάλληλα επιλεγμένων ασκήσεων και συμβουλών για την υλοποίησή τους. Παρουσιάζονται, δε, όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα, ώστε να τεθούν, αφ' ενός, μεν, στέρεες θεωρητικές βάσεις, απαραίτητες για την περαιτέρω ενασχόληση με αλγοριθμικά ζητήματα, αφ' ετέρου, δε, να εξηγηθούν πολλά θέματα της καθημερινής μας ενασχολήσεως με τους υπολογιστές και τις εφαρμογές τους, όπως, λόγου χάριν, πώς κρυπτογραφούνται τα μηνύματα ή πώς ανακαλύπτονται σύντομα μονοπάτια επικοινωνίας σε τοπικά δίκτυα ή με ποιο τρόπο αναζητούνται συγκεκριμένες λέξεις σε αρχεία κειμένου.