Πολιτιστικό έτος της Ελλάδας στην Κίνα 2007-2008 = Culturar year of Greece in China : απολογισμός = review - Χηνιάδου-Καμπάνη, Σοφία (Υπουργείο Πολιτισμού, 2008)
Το Σεπτέμβριο του 2007 ξεκίνησε το Πολιτιστικό Έτος της Ελλάδας στην Κίνα, μια σειρά πολιτιστικών δράσεων με αφορμή την τέλεση των Αγώνων της 29ης Ολυμπιάδας και με σκοπό τη συνύπαρξη για ένα χρόνο των δύο αρχαιότερων πολιτισμών του κόσμου. Όλο αυτό το εγχείρημα αποτέλεσε για τους φίλους Κινέζους μια ευκαιρία να θαυμάσουν τους θησαυρούς του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού αλλά και να πάρουν μια γεύση από το πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας. Στο απολογιστικό λεύκωμα, θα ανακαλύψετε λεπτομερώς το πρόγραμμα εκδηλώσεων που κάλυπταν όλο το φάσμα των τεχνών και της ελληνικής πολιτιστικής έκφρασης, προβάλλοντας τόσο την κλασική - διαχρονική, όσο και τη συγχρονη πολιτιστική παραγωγή της χώρας μας.