Η αρχαία ελληνική τραγωδία : με 16 εικόνες εκτός κειμένου - Kitto, Humphrey Davy Findley (Παπαδήμας, 1989)
Στον τομέα της αισθητικής μελέτης της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, το έργο αυτό του διάσημου άγγλου ελληνιστή θεωρείται ανυπέρβλητο ερμηνευτικό επίτευγμα. Στις σελίδες του αναλύονται με απαράμιλλο τρόπο όλες οι σωζόμενες τραγωδίες, ενώ περιέχονται και ειδικά κεφάλαια, όπου σχολιάζονται εμπνευσμένα η τεχνική και η φιλοσοφία των τριών μεγάλων τραγικών ποιητών της αρχαιότητας, Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη. Οι τίτλοι μερικών από τα κεφάλαια του βιβλίου: Η παλιά τραγωδία - Η δραματική - Η φιλοσοφία του Σοφοκλή - Η δραματική τέχνη του Σοφοκλή - Η ευριπίδεια τραγωδία - Η τέχνη της ευριπίδειας τραγωδίας.