Επιδημιολογία και δημόσια υγεία στη νοσηλευτική : ηγεσία, πολιτική και πρακτική - Ivanov, Louise L.; Διομήδους, Μαριάννα; Διομήδους, Μαριάννα; Blue, Carolyn L. (Πασχαλίδης, 2014)
Η Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας: Ηγεσία, Πολιτική και Πρακτική παρουσιάζει τον ακρογωνιαίο λίθο της νοσηλευτικής που εστιάζει στα σημερινά σημαντικά θέματα στη νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας συμπεριλαμβανομένου πληθυσμών και αδρανών υλικών, την πολιτική διαδικασία, τον ακτιβισμό στη νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας και τον ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη πολιτικής υγείας. Η κάλυψη του υψηλού κινδύνου πληθυσμών, η πολιτική υγείας και η ετοιμότητα σε περίπτωση καταστροφών κάνει αυτό το βιβλίο ένα μοναδικό εργαλείο για τους νοσηλευτές και τους διαχειριστές της Δημόσιας Υγείας. Δίνεται έμφαση στους σκοπούς του "Υγιείς Άνθρωποι το 2010", υπογραμμίζει τις βασικές λειτουργίες του πληθυσμού με βάση την πρακτική και προετοιμάζει τους νοσηλευτές Δημόσιας Υγείας για τις παρούσες και μελλοντικές προκλήσεις σε θέματα υγείας που θα εμφανιστούν είτε σε τοπικό είτε σε παγκόσμιο επίπεδο. Μερικά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που περιλαμβάνονται: - Πλαίσια εφαρμογής της έρευνας: αποδεικτικά στοιχεία με βάση την έρευνα και επισημαίνονται οι συνέπειες των πορισμάτων. - Χαρακτηριστικά της πρακτικής εφαρμογής: απεικονίζουν τον τρόπο που οι αρχές της Δημόσιας Υγείας έχουν επίδραση στην καθημερινή νοσηλευτική πρακτική. - Θέματα πολιτικής αναφέρονται για να δείξουν πώς η πολιτική επηρεάζει την νοσηλευτική πρακτική. - Πλήρης κατάλογος των πηγών σε κάθε κεφάλαιο όπου δίνεται το όνομα του οργανισμού, πληροφορίες επικοινωνίας και μια μικρή περιγραφή στο πώς αυτή η πηγή είναι χρήσιμη. - Ανάλυση κόστους παρουσιάζεται στο Κεφάλαιο 8, κάτι πολύ σημαντικό και απαραίτητο για την νοσηλευτική φροντίδα. - Μέσω της κάλυψης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού (μητέρες/παιδιά, ηλικιωμένους, αγρότες, μετανάστες, άστεγους, χρήστες ουσιών) και την ανισότητα υγείας μεταξύ μειονοτήτων και εθνικών ομάδων, παρέχεται ένα πλαίσιο νοσηλευτικής φροντίδας για τη Δημόσια Υγεία. - Ένα κεφάλαιο περιγράφει την ετοιμότητα σε περίπτωση καταστροφών και τον ρόλο και τις ευθύνες των νοσηλευτών Δημόσιας Υγείας σε τέτοια γεγονότα.