Pat x pat : antologia sucasnej slovenskej poezie - Gavura, Jan, 1975- (Literarne Informacne Centrum, 2012)
Antológia súčasnej slovenskej poézie Päť X päť je prezentáciou diel autorov, ktorí sa stali vitálnou súčasťou básnickej scény po roku 1989 (Kolenič, Milčák, Litvák, Puchala, Macsovszky, Šulej, Habaj, Solotruk, Hablák, Ružičková, Bendzák, Tuyet-Lan Nguyen, Luka, Eggenhofferová, Grupač, Bilý, Gavura, Ferenčuhová, Kucbelová, Tomáš, Veselková, Dianišková, Hidvéghyová-Yung, Garan, Palaščák). Cieľom antológie je bližšie predstaviť autorov mladšej strednej a najmladšej generácie, z ktorej jedna polovica sa už stala súčasťou slovenskej poézie a druhá sa v nej práve pokúša etablovať.