Δομές δεδομένων - Μποζάνης, Παναγιώτης Δ. (Τζιόλα, 2006)
Το παρόν βιβλίο παρέχει μία εισαγωγή στους Αλγόριθμους και τις Δομές Δεδομένων που αναφέρονται στην ταξινόμηση (sorting) και στην αναζήτηση (searching) στοιχείων. Η παρουσίαση των διαφόρων θεμάτων γίνεται και θεωρητικά και πρακτικά. Με τον όρο θεωρητικά εννοούμε την περιγραφή των εκάστοτε αλγορίθμων και δομών σε μια "ψευδογλώσσα" και την ανάλυση της πολυπλοκότητάς τους, με την κατάλληλη μαθηματική αφαίρεση και τα ανάλογα μαθηματικά εργαλεία. Ενώ το πρακτικά αναφέρεται στη διαδικασία υλοποίησής τους, Ήτοι, στην μετεγγραφή τους σε μία γλώσσα προγραμματισμού. Και, καθώς η Java χρησιμοποιείται, πλέον, ως η γλώσσα με την οποία πρωτοέρχεται κανείς σε επαφή με τον προγραμματισμό, επιλέχτηκε και για την ενδεικτική τους υλοποίηση, κατά τρόπο που η χρήση της να μην τρομάζει ούτε να αποθαρρύνει τον αρχάριο. Επιπροσθέτως, έχει περιληφθεί ικανός αριθμός ασκήσεων (πάνω από 140), θεωρητικών και πρακτικών, κατάλληλων την κατανόηση της ύλης και την περαιτέρω εμβάθυνση επ' αυτής, αλλά και την εισαγωγή παραπλήσιων ζητημάτων, ως επεκτάσεώς της. Σε τούτο συντελούν και οι εκτεταμένες υποδείξεις στις ασκήσεις σχετικής δυσκολίας, όπως και τα, πάνω από 150, διευκρινιστικά σχήματα.