Ω τι κόλαση - Nostlinger, Christine, 1936-2018 (Τεκμήριο, 1991)
Η Τζούλια έγραψε στο ημερολόγιό της, από τις 2 Ιουνίου (που έγινε 14 χρονών ) μέχρι τις 17 Ιουλίου, όλα όσα συνέβηκαν. Για ο σχολείο, που ήταν σκέτο τσίρκο. Για την οικογένειά της, που άλλα έλεγε και άλλα έκανε. Για τις παρέες της, για τις χαρές, για τις ανησυχίες της. Και για εκείνο το όμορφο αγόρι τον Στεφάν, που τόσο της άρεσε! Ω, ΤΙ ΚΟΛΑΣΗ! Πόσο δύσκολα ήταν όλα! Και να έχεις και κι εκείνον τον Βαρέλη να στα κάνει ακόμα πιο δύσκολα! Μέσα από τα σχόλιά της, άλλοτε κωμικά, άλλοτε δραματικά, μα πάντοτε ειλικρινή, περνάνε όλες οι δυσκολίες της εφηβείας.