Narodne kulturne pamiatky Slovenska = National cultural monuments = Nationale Kulturdenkmaler - Barta, Vladimir, 1939- (AB Art Press, 2006)
Výpravná, reprezentačná, obrazovo-textová kniha Národné kultúrne pamiatky približuje slovenské mestá, hrady, zámky, kaštiele, kostoly a kláštory, skvosty ľudového staviteľstva, drevené kostolíky, pamiatky starej techniky i hnuteľné poklady medzi ktoré zaraďujeme unikátne remeselné práce slovenských umelcov ale aj nesmierne cenné nástenné maľby v románskych a gotických kostoloch Spiša, Liptova a Gemera. Brilantné fotografie dopĺňajú texty v slovenskom, anglickom a nemeckom jazyku. Mladších čitateľov poteší DVD s pamiatkami Banskej Štiavnice, najkrajšieho slovenského mesta, ktoré ako prvá pamiatka Slovenska bola zapísaná do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Elektronická publikácia, Banská Štiavnica - perla slovenských miest, obsahuje nielen nádherných 260 fotografií súčastných, dobových a leteckých ale aj reprodukcie starých rytín a vedút, s textami v slovenčine, angličtine, nemčine, maďarčine, poľštine a ruštine, predstavuje 30 najvýznamnejších štiavnických pamätihodností zaujímavostí.