Spiace tajomstvo - Vopenka, Martin 1963- (Rok vydanie, 2013)
Tretí diel trilógie Spiace mesto, Spiaca spravodlivosť a Spiace tajomstvo. V prvej knihe všetci rodičia záhadne zaspali a ich deti sa ocitli vo svete, ktorý prestáva fungovať. Súrodenci Krištof, Ema, Kristína a Samuel nie sú jediní, ktorí čelia situácii aj gangu únoscov. V druhej knihe rodičia precitnú zo spánku a všetci spolu pátrajú po obchodníkoch s deťmi... Tretia kniha prináša rozuzlenie. Gang únoscov sa síce podarilo pochytať, ale mnoho detí je aj tak stále nezvestných. Čo sa skrýva za spánkom rodičov? Sú to podozrivé pokusy doktora Verherena? Alebo niečo celkom netušené? Súrodenci navštevujú svojho zraneného otca v nemocnici, kde sa dejú zvláštne veci. Podarí sa im odhaliť záhadu spánku? Nepadnú do pasce v pochmúrnom prostredí obrovskej nemocnice? Alebo sa práve oni dostanú za hranice doterajšieho poznania? Začítajte sa do Spiaceho tajomstva a prežite s nimi neuveriteľný príbeh spiaceho mesta až do konca.