Sek pies brew - Wiedemann, Adam, 1967- (Archipelagi, 1998)
Tom opowiadań opisujących rzeczy i sytuacje zwyczajne, wzięte z życia, banalne: jedzenie, czytanie, słuchanie muzyki. Wiedemann używa współczesnych dekoracji, a codzienność stanowi tu szkielet dla refleksji o opisywalności świata.