Ρόμπερτ Ντε Νίρο - Μανσόλας Ματθαίος (Οδός Πανός, 1991)
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατέχεται από μία απίστευτη ενεργητικότητα στη δουλειά του. Κανένας σύγχρονος σταρ δεν είναι τόσο ευσυνείδητος; Ο Ντε Νίρο είναι ικανός να κάνει και τη μεγαλύτερη θυσία προκειμένου να αναδειχθεί ο ήρωας του έργου. Σήμερα μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε σαν ένα πεπειραμένο ηθοποιό, σαν ένα "ιερό τέρας", που σε αντίθεση με τους συναδέλφους του, ποτέ δεν υποχώρησε στις "εύκολες λύσεις" όταν είχε να διαλέξει. Περιέχονται τα κείμενα: - Ματθαίος Μανσόλας, "Ρόμπερτ Ντε Νίρο" - Γιώργος Πανόπουλος, "Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Ο ηθοποιός" - "Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην Μόσχα" - "Ένα αίνιγμα με ταλέντο"