Morituri - Elekova, Elena, 1978- (Aspekt, 2014)
Ο svojej smrti rozmýšľala naposledy pred druhou operáciou. Ak to tak možno povedať, nebála som sa jej. Zlákla som sa prázdnoty, ktorá na mňa dýchla y môjho doterajšieho života. Ked ma viezli na sálu, nemala so nič na sebe a pocit že ani za sebou.