Η γη - Σωκρατίδου, Αριάδνη; Μπαρμαζή, Όλγα (Παγκόσμια συλλογή Έθνος, 1994)
Γνωρίστε τη Γη, την αέναη εξέλιξή της, τα γεωφυσικά και γεωλογικά φαινόμενα: από τα έγκατα του πλανήτη μας μέχρι τα επιφανειακά πετρώματα και την ατμόσφαιρα, από τις γιγάντιες οροσειρές, τα ηφαίστεια, τις λίμνες και τα ποτάμια μέχρι τα υπόγεια ύδατα ,τα σπήλαια και τα βάθη των ωκεανών!