Insomnia - Bodnarova, Jana, 1950- (Aspekt, 2005)
Kamera klze po detskej tvari, do ktorej narazaju muchy a motyle. Dievca zatvara pred naletmi viecka. Ked' sa kamera obrati dopredu, holy priestor je plny bosych, nehybnych anjelov s mandolinami. Ich tela su sedliacky statne, a predsa nebesky pokojne ako z obrazov Piera della Francesca. Medzi nimi sa pohybuje starev na vysokych choduloch a v dlhej zrebnej koseli. Ma sibalsku tvar. Usmieva sa prstom vadi snivajuce dieta k sebe.