Τα κομμουνιστικά Βαλκάνια : εισαγωγή στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική στην Αλβανία, Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία και Ρουμανία την περίοδο 1945-1989 - Χρηστίδης, Γεώργιος Ε. (Βάνιας, 2003)
Σκοπός του βιβλίου είναι να αποτελέσει μια χρήσιμη εισαγωγή για τις πολιτικές εξελίξεις και την εξωτερική πολιτική της Αλβανίας, Γιουγκοσλαβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας την περίοδο 1945-1989. Εξετάζονται ζητήματα όπως: η κατάληψη της εξουσίας από τα κομμουνιστικά κόμματα, η πολιτική που εφάρμοσαν σε τομείς όπως η οικονομία, οι μειονότητες και η αντιμετώπιση της θρησκείας, οι κομματικές εκκαθαρίσεις και οι αντιπαραθέσεις στην ηγεσία του κόμματος, η πορεία των διμερών τους σχέσεων με τη Σοβιετική Ένωση, τη Δύση, όπως και αναμεταξύ τους καθώς και με την Ελλάδα και την Τουρκία.