Για τον Αλέξανδρο Μωραϊτίδη - Χειμώνας, Χρήστος Β., 1947-1998 (Αναπτυξιακή Σκιάθου, 2002)
Με την παρούσα έκδοση, ουσιαστικά αναδημοσίευση, κειμένων που έγραψε κάποτε με πείσμα και πάθος για τον μεγάλο συντοπίτη του συγγραφέα Αλέξανδρο Μωραϊτίδη ο Χρήστος Χειμώνας, προσπαθούμε να επιτελέσουμε ένα χρέος στην μνήμη του.....Στις σελίδες που ακολουθούν, ο Μωραϊτίδης υπάρχει παντού μέσα στα γραπτά του Χρήστου Χειμώνα. Καταχωρίζονται δεκαέξι κείμενά του, άνισα σε μέγεθος. και σημασία. Τα περισσότερα πρωτοδημοσιεύτηκαν σαν άρθρα ή σημειώματα σε επίκαιρες εκδόσεις και ανάτυπα. Δύο από αυτά κυκλοφόρησαν σε βιβλία, "Ο λησμονημένος Σκιαθίτης" και "Η βιβλιογραφία". Φυσικά υπήρξαν και άλλα πολλά , σύντομα συνήθως, δημισιεύματα του Χειμώνα για τον Μωραϊτίδη, όλα με παρόμοιους στόχους. Η τωρινή επιλογή αποβλέπει μόνο στην αντιπροσωπευτικότητα των γραπτών που άφησε. (Από την εισαγωγή του βιβλίου)