Πέντε μικρές αδικίες : μια έρευνα του αστυνόμου Καζαμπόνα - Fusco, Antonio, 1964- (Ελληνικά Γράμματα, 2020)
Η ήσυχη επαρχία της Βαλντέντσα στην Τοσκάνη συνταράσσεται ξαφνικά από τη δολοφονία μιας γυναίκας, η οποία βρέθηκε στο σπίτι της σε αφύσικη στάση, με ένα καλώδιο τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό της. Εκ πρώτης όψεως δείχνει για έγκλημα πάθους, αλλά το έμπειρο μάτι του Τομάζο Καζαμπόνα, του αστυνόμου που αναλαμβάνει την υπόθεση, διακρίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Πολλά τα ασύμμετρα στοιχεία στη σκηνή του εγκλήματος, πολλές οι αντιφατικές λεπτομέρειες.Αυστηρός, αλλά με βαθιά ανθρώπινο χαρακτήρα, κυνικός μετά από τόσα χρόνια στο επάγγελμα, ο Καζαμπόνα καταλαβαίνει πολύ γρήγορα ότι ο φόνος είναι μόνο η αρχή μιας θανατηφόρας περιδίνησης. Ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι με τους καταναγκαστικούς και σχιζοφρενικούς κανόνες ενός σίριαλ κίλερ. Ο Καζαμπόνα δέχεται την πρόκληση. Με σύνθημα τη φράση "Ρώτα το γιατί και θα βρεις το κίνητρο κι αν βρεις το κίνητρο, θα είσαι κοντά στον δολοφόνο", και με τη βοήθεια της γοητευτικής συναδέλφου του, Κριστίνα Μπελισάριο, ο Καζαμπόνα είναι αποφασισμένος να φτάσει στη λύση του μυστηρίου. Πρώτα όμως θα χρειαστεί να στοχαστεί πολύ σοβαρά τις συνέπειες κάθε ανθρώπινης πράξης.Γεμάτο ρυθμό και σασπένς, και βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το βιβλίο διακρίνεται για τους αληθινούς χαρακτήρες, τις συναρπαστικές περιγραφές και μια διεισδυτική ματιά στον τρόπο λειτουργίας της ιταλικής αστυνομίας.