Πρώτη μούρη - Lapidus, Jens, 1974- (Αστυνομικό / Μεταίχμιο, 2017)
Η τρίτη περιπέτεια με πρωταγωνιστές την Έμελι και τον Τέντι. Επί δεκαετίες, ένα μυστικό δίκτυο του υπόκοσμου της Στοκχόλμης εκμεταλλεύεται νεαρές κοπέλες, κακοποιώντας τες, και όποιος απειλεί να το ξεσκεπάσει βγαίνει από τη μέση χωρίς έλεος. Η αστυνομία έχει συστήσει ειδική ομάδα για να ανακαλύψει ποιοι εμπλέκονται σ' αυτό, δεν φαίνεται όμως να πλησιάζει τη λύση. Όλα αλλάζουν όταν μια άγνωστη εμφανίζεται στο δικηγορικό γραφείο της Έμελι και προσφέρει την άκρη του νήματος για την αποκάλυψή του. Ο Τέντι και η Έμελι έχουν να μιλήσουν πάνω από χρόνο. Ο καθένας ξεχωριστά προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του μετά τις περιπέτειες που τους σημάδεψαν. Το αταίριαστο δίδυμο, η δικηγόρος και ο πρώην κακοποιός, θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ανακατευτούν στην έρευνα αυτής της σκοτεινής υπόθεσης, ενώ κάποιος θέλει να τους κάνει να σιωπήσουν για πάντα. Μείγμα μαύρου, κατάμαυρου νουάρ και παραδοσιακής αστυνομικής ιστορίας, ίσως το καλύτερο μυθιστόρημα του συγγραφέα μέχρι σήμερα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)