Έκθεσις περί ληστείας - Λασσάνης, Γεώργιος, 1793-1870 (Μικρή Βιβλιοθήκη, 2018)
"Το εικοσασέλιδο χειρόγραφο διαστάσεων 29x20 εκ. με αριθμό εγγράφου 10 και τίτλο Έκθεσις περί Ληστείας διασώζεται στο Αρχείο του Φιλικού Γεωργίου Λασσάνη (1793-1870) στην Βιβλιοθήκη της Βουλής [...]. Το χειρόγραφο αποτελεί μια από τις ελάχιστες, αλλά και πιο συναρπαστικές μαρτυρίες που διαθέτουμε σχετικά με το φαινόμενο της ληστείας στο νεοϊδρυθέν ελληνικό κράτος" (από την εισαγωγή του Στ. Κουτρουβίδη).