Έκπτωτοι προφήτες : μια συλλογή κειμένων για τον Σιωνισμό και το Ισραήλ των σημαντικότερων Εβραίων διαφωνούντων στοχαστών - Deutcher, Isaak (Πολιτική / Ενάλιος, 2014)
Αντίθετα από τους ισχυρισμούς του Αμερικανοεβραϊκού Ιδρύματος και του ισραηλινού λόμπι, οι Εβραίοι δεν μιλούν όλοι με μια ενιαία φωνή όταν αναφέρονται στη Μέση Ανατολή. Από τον δέκατο ένατο αιώνα και μέχρι σήμερα, μερικές από τις πιο αυστηρές και εύστοχες κριτικές για το Ισραήλ και τον Σιωνισμό έχουν γίνει από σημαντικούς Εβραίους διανοούμενους με διεθνές κύρος. Οι συντηρητικοί υποστηρικτές του κράτους του Ισραήλ τους έχουν καταδικάσει και απορρίψει ως αιρετικούς και ως απεχθείς Εβραίους που καλλιεργούν το μίσος κατά των αδελφών τους Εβραίων. Ωστόσο, όσο η Παλαιστίνη και το Ισραήλ βρίσκονται σε μια κατάσταση διαρκούς πάλης και αιματηρής βίας, οι προειδοποιήσεις των διανοητών αυτών αναφορικά με το ακραίο σιωνιστικό σχέδιο που προβλέπει ένα εθνικά καθαρό εβραϊκό κράτος, είναι όσο ποτέ επίκαιρες. Όσο υπάρχουν τέτοιες φωνές, υπάρχει ελπίδα για ένα ειρηνικό αύριο. Ας τις ακούσουμε...