Ελλάδα, Νομός Καστοριάς : ιστορία, οικονομία, πολιτισμός, πρόσωπα, γεωγραφία, χάρτες, λαογραφία, μουσεία (Ελλάδα ;, 2006)
Αυτή η σειρά φιλοδοξούμε ότι θα διευρύνει την άποψη που έχουμε όλοι για τη χώρα μας. Βιώνοντας μια καθημερινότητα που μας αναγκάζει να περιορίζουμε την επαφή μας με τον χώρο συνήθως στο πιο άμεσο περιβάλλον μας, πολλές φορές αγνοούμε τι τοπία, ομορφιές και ιδιαιτερότητες έχει να μας προσφέρει ο ελλαδικός χώρος, τόσο στα επιμέρους όσο και ως σύνολο. Με την έκδοση αυτή αποσκοπούμε να αναδείξουμε την κάθε γωνία του χώρου αυτού. Να εξοικειώσουμε τον σύγχρονο κάτοικο της πατρίδας μας με τον χώρο, τη φύση, τους ανθρώπους και τις παραδόσεις του. Η έκδοση ολοκληρώνεται σε 52 τόμους, ένας για κάθε νομό της χώρας, ακολουθώντας την παραδοσιακή διάκριση σε γεωγραφικές περιφέρειες (Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα κ.ο.κ.). Φυσικά, υπάρχει ενημέρωση των στοιχείων για τη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας, με τις 13 περιφέρειες και τους καποδιστριακούς δήμους. Ωστόσο, θεωρήσαμε πως τόσο οι γεωγραφικοί όσο και οι ιστορικοί παράγοντες μας "επέβαλαν" να ακολουθήσουμε την παραδοσιακή διάκριση. Οι σύγχρονοι και φημισμένοι χάρτες της Road, οι δορυφορικές φωτογραφίες της Geoinformation, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, η αναλυτική παρουσίαση των μουσείων και μνημείων κάθε νομού και τα ενημερωμένα οικονομικά στοιχεία συντελούν σε μια ολοκληρωμένη εικόνα της παρουσίασης κάθε νομού. Ελπίζουμε να εκτιμήσετε αυτή την προσπάθεια.