Φαραώ και ταριχευτές - Ganeri, Anita, 1961- (Καθημερινές ασχολίες, 1999)
Ψάχνετε για δουλειά στην Αρχαία Αίγυπτο; Φτάνει! Υπάρχουν αρκετές μέσα σ' αυτό το βιβλίο. Κάποιες είναι καλύτερες από άλλες. Η πιο εύκολη είναι να είσαι Φαραώ! Πολύ σκληρό επάγγελμα είναι αυτό του αγρότη ή να χτίζεις τις τεράστιες πυραμίδες. Το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις εξαρτάται από το αν είσαι πλούσιος ή όχι. Αν είσαι πλούσιος, μπορείς να γίνεις γραμματέας, γιατρός ή ιερέας. Πώς σου φαίνεται να τυλίγεις μούμιες; Οι καλοί ταριχευτές έχουν πάντα δουλειά. Ή μπορεί να γίνεις ζωγράφος των βασιλικών τάφων. Όσο βέβαια ο Φαραώ αρέσει τη ζωγραφική σου. Όλα αυτά, λοιπόν, βρίσκονται στις Καθημερινές Ασχολίες.