Αγγλο - ελληνικό μαθηματικό λεξικό = English-greek, greek-english mathematical dictionary - Τζελέκης, Κοσμάς Π. (Επιστήμη και κοινωνία / Πατάκης, 2001)
Τα 11.500 λήμματα του λεξικού καλύπτουν δύο γενικές κατηγορίες της ορολογίας: α) τη λεπτομερή επεξεργασία της μαθηματικής ορολογίας στη δευτεροβάθμια και πανεπιστημιακή εκπαίδευση και β) μια ευρεία επιλογή όρων ανωτέρων μαθηματικών, που περιλαμβάνουν τους ακόλουθους τομείς: Μαθηματική λογική, θεωρία αριθμών, Άλγεβρα, Ανάλυση, Γεωμετρία, Τοπολογία, Αστρονομία, Μηχανική, Πιθανότητες, Στατιστική. Σε ό,τι αφορά την ιδιαίτερα εξειδικευμένη ορολογία των διαφόρων κλάδων των μαθηματικών, το παρόν λεξικό δε διεκδικεί την απόλυτη πληρότητα, αν και στόχος του είναι να συμπεριλάβει όλους τους βασικούς όρους. Η αξία του λεξικού για τους ελληνόφωνους φοιτητές αγγλόφωνων πανεπιστημίων αποκτά ιδιαίτερη σημασία από το γεγονός ότι αυτό περιλαμβάνει παράρτημα με τις πλέον εύχρηστες μαθηματικές συντμήσεις, καθώς και παραδείγματα ανάγνωσης μαθηματικών παραστάσεων στην αγγλική γλώσσα.