Μουσείο Μπενάκη : οδηγός του μουσείου ισλαμικής τέχνης - Ζαφειροπούλου, Ντιάνα; Μπαλλιάν, Άννα (Μουσείο Μπενάκη, 2006)
Η έκδοση παρουσιάζει τα έργα ισλαμικής τέχνης που εκτίθενται στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, στην περιοχή του Κεραμεικού. Είναι ο οδηγός που μπορεί να συνοδεύσει τον επισκέπτη στις αίθουσες του Μουσείου, ενημερώνοντάς τον για τα εκτεθειμένα αντικείμενα, τα οποία καλύπτουν ένα χρονικό διάστημα έντεκα αιώνων (8ος-19ος αι.) και προέρχονται από όλες τις περιοχές στις οποίες αναπτύχθηκε ο ισλαμικός πολιτισμός. Στην έκδοση περιλαμβάνονται, επίσης, εκτενή εισαγωγικά σημειώματα για την ισλαμική τέχνη, για τον δημιουργό της συλλογής, τον Αντώνη Μπενάκη, καθώς και για τα αρχαία ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά την εκσκαφή των θεμελίων του κτιρίου.