Ιστορικός άτλας 20ού αιώνα : ο τελικός απολογισμός του αιώνα μας - Overy, Richard (Η Καθημερινή, 1999)
Το τέλος της παλιάς παγκόσμιας τάξης -- Ο κόσμος στο Μεσοπόλεμο -- Ο κόσμος στον πόλεμο -- Ο ψυχροπολεμικός κόσμος -- Προς τη νέα παγκόσμια τάξη -- Ο αιώνας των επαναστάσεων