Η ποιότητα του νερού στο Βενέτικο ποταμό : εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κ.Π.Ε. Γρεβενών - Σίμος, Ζήσης (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών, 2010)
Το παρόν επιχειρεί μία παρουσίαση – ενημέρωση για τα επιμέρους χαρακτηριστικά και τους παράγοντες που επηρεάζουν τη ζωή του Βενέτικου ποταμού. Στόχος είναι να κατανοήσουν οι μαθητές ότι το νερό υπάρχει παντού ως αναλώσιμος φυσικός πόρος, να γνωρίσουν τον <<κύκλο του νερού>> μέσα από διάφορες φυσικές διεργασίες, να διαπιστώσουν τις διαφορές στη διαθεσιμότητα και τη χρήση του νερού στο χθες και στο σήμερα και τέλος να διαπιστώσουν τη μεγάλη ρύπανση του νερού που γίνεται από τον άνθρωπο καθημερινά.