Μελέτη περί του χρυσού της Μακεδονίας - Αρβανιτόπουλος, Απόστολος Σ., 1874-1942 (Άγνωστα και χαμένα κείμενα ;, 2013)
Το έδαφος της σημερινής Ελλάδος θεωρώ βέβαιον, ότι εγκλείει άφθονον χρυσόν και άργυρον. Από ετών δε υπεστήριξα την ύπαρξιν και νυν χρυσοφόρων στρωμάτων εν Μακεδονία, πλουσίων και αποδοτικών, τα οποία δύναται να φέρη εις φως πρωτίστως ενδελεχής επιστημονική έρευνα καθαρώς αρχαιολογική.