Terra amatissima : ποιητικές διαδρομές απ' την Τεργέστη ως τις Συρακούσες - Saba, Umberto, 1883-1957 (Ποίηση / Έψιλον, 1999)
Salve terra amatissima! Χαίρε γη πολυαγαπημένη. Ποιητικές διαδρομές απ' την Τεργέστη ως τις Συρακούσες, από την Αδριατική ως το Ιόνιο, με μερικούς απ' τους σημαντικότερους ιταλούς ποιητές του 20ου αιώνα. Από τους νομπελίστες Τζουζέππε Ουνγκαρέττι και Σαλβατόρε Κουαζίμοντο μέχρι τον πληθωρικό και τραγικό Πιέρ Πάολο Παζολίνι, η σύγχρονη ιταλική ποίηση συνεχίζει με τον πλούτο της μια μεγάλη λογοτεχνική παράδοση.