Ο μαγικός κόσμος του Andre Kertesz - Ζωγράφου, Βιβή (Καθρέπτης, 2000)
Μπορεί σε όλη τη ζωή του ο Andre Kertesz να έλεγε ότι γεννήθηκε φωτογράφος, όμως η τέχνη του εξελίχθηκε βαθμιαίως στη ροή της καριέρας του και η εξέλιξη αυτή επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από το εκάστοτε περιβάλλον του. Ένας από τους στόχους αυτής της μελέτης είναι να δείξει το πως η γενέθλια γη του, το πολιτιστικό περιβάλλον της νιότης του στην Ουγγαρία και, αργότερα, οι αναμνήσεις και οι δεσμοί του με τη χώρα του σημάδεψαν το έργο του. Ο δεύτερος στόχος είναι λίγο πιο περίπλοκος. Θέλουμε να αντιληφθούμε το νόημα της βεβαιότητας του ίδιου του Κertesz ότι κατείχε μια εσωτερική φωτογραφική όραση.