Εισαγωγικά στον Νέον Ανάχαρσι του Ρήγα Βελεστινλή - Καραμπερόπουλος, Δημήτριος Απ., 1945- (Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών Βελεστίνου Ρήγα, 2009)
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο εντοπισμός κατά τη σύνταξη του ευρετηρίου του Νέου Αναχάρσιδος", λέξεων οι οποίες δεν απαντώνται στα λεξικά. Οι λέξεις αυτές είναι πλασμένες από τον Ρήγα με πρώτο συνθετικό την πρόθεση "σύν", που όπως έχουμε παρατηρήσει, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό και δηλωτικό της νοοτροπίας του Ρήγα, ο οποίος εργάσθηκε για τους συμπατριώτες και τους συνανθρώπους του, ετοιμάζοντας ένα επαναστατικό σχέδιο, για την απελευθέρωσή τους από την σκλαβιά.