Από το το λατομείο στον Παρθενώνα - Κορρές, Μανόλης, 1948- (Μέλισσα, 2000)
Το βιβλίο αυτό, Από το Λατομείο στον Παρθενώνα, περιγράφει τον εκπληκτικό τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες του 5ου αι. π.χ. κατόρθωσαν να λύσουν τα τεχνολογικά προβλήματα που παρουσίαζε το χτίσιμο της Ακρόπολης. Παρακολουθούμε εδώ την πορεία ενός μαρμάρινου κιονόκρανου 12 τόνων από την εξόρυξή του στο λατομείο της Πεντέλης μέχρι την άφιξή του στο πλάτωμα του Ιερού Βράχου. Η λεπτομερής εικονογράφηση που συνοδεύει το κείμενο μάς βοηθάει να φανταστούμε πώς το όραμα των Αθηναίων έγινε πραγματικότητα.