Προστατεύω τον πλανήτη : οι μεγάλες απειλές για το περιβάλλον - Billioud, Jean-Michel, 1964- (Μήλο της γνώσης, 2008)
Σήμερα ο προβληματισμός σχετικά με το περιβάλλον δεν είναι πλέον ζήτημα μόδας, είναι ζήτημα ανάγκης. Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να προσφέρει στους αναγνώστες μερικά απλά σημεία αναφοράς ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε: Γη και οικολογία, είδη ζώων, πρόληψη και παρακολούθηση των φυσικών καταστροφών, ορυκτά καύσιμα, πυρηνική ενέργεια και εναλλακτικές μορφές ενέργειας, γεωργία και διαχείριση του νερού, πηγές ρύπανσης και διαχείριση των απορριμμάτων. Δίνοντας σήμερα στα παιδιά μας τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιληφθούν τι απειλεί τον πλανήτη μας, τους ανοίγουμε το δρόμο ώστε να ενδιαφερθούν με πιο αποτελεσματικό τρόπο για την προστασία της φύσης στο μέλλον.