Επικίνδυνα παιδιά, ή, Παιδιά σε κίνδυνο : πρωταγωνιστές και θύματα της νεανικής εγκληματικότητας - Ντάβου, Μπετίνα (Lector, 2008)
Τρεις επιστημονικοί κλάδοι (εγκληματολογία, ψυχολογία, παιδαγωγική), μέσα από τον λόγο έξι διακεκριμένων πανεπιστημιακών δασκάλων, συναντιούνται σε αυτό το βιβλίο προκειμένου να συζητήσουν και να «αντιμετωπίσουν», ο καθένας με τα εργαλεία του δικού του τομέα, μια ευρύτατη γκάμα θεμάτων σχετική με τη νεανική παραβατικότητα (από τη σχολική βία και τα ναρκωτικά έως τον ρατσισμό και την αποτυχία στο σχολείο). Το βιβλίο αποτελεί μια «πολυεστιακή» προσπάθεια κατανόησης ζητημάτων με τεράστια κοινωνική βαρύτητα τα οποία θα πρέπει επιτέλους να «απελευθερωθούν» από την «τηλεοπτικοποίηση» που, όσο υπογραμμίζει το «μη φυσιολογικό», τόσο αποσιωπά τους κινδύνους που κρύβονται μέσα στο «φυσιολογικό», και όσο μας δημιουργεί την αίσθηση ότι ξέρουμε τι συμβαίνει με τα δικά μας παιδιά, τόσο μας στερεί τη δυνατότητα να γνωρίσουμε την κοινωνική ευθύνη που, ίσως, έχουμε για την παραβατικότητα των παιδιών των άλλων...(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)