Ο πληθυσμός της γης : εξελίξεις, προβλήματα, προοπτικές - Vallin, Jacques (Κοινωνιολογική και ανθρωπολογική βιβλιοθήκη, 1989)
Μια συνοπτική και κατατοπιστική παρουσίαση του σύγχρονου παγκόσμιου δημογραφικού προβλήματος, των αιτιών του και των προοπτικών της λύσης του. Εξετάζονται οι εξελίξεις που σημειώθηκαν στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες, και στις χώρες του τρίτου κόσμου που παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση του πληθυσμού τους. Παρουσιάζονται οι προβληματισμοί και οι θέσεις στα δύο παγκόσμια συνέδρια πληθυσμού στο Βουκουρέστι (1974) και στο Μεξικό (1984).