Το πρόβλημα της μεθόδου : με ένα εισαγωγικό δοκίμιο του Χάουαρντ Πάρσονς - Sartre, Jean-Paul, 1905-1980 (Εξάντας, 1975)
Ο υπαρκτικός Σαρτρ –όχι ο υπαρξιστής– αναζητεί σε τούτο το βιβλίο μια μέθοδο: τη μέθοδο της γνώσης του ανθρώπου. Κι αφού η «γνώση» στο ολοκληρωμένο της νόημα σημαίνει «αντίληψη» –γίγνεσθαι, άθροιση– ο Σαρτρ αναζητεί μια μέθοδο ανθρώπινης ζωής.