Χωρίς οξυγόνο : λογοτεχνικός διαγωνισμός, διακριθείσες συμμετοχές (Γράφημα, 2000)
Οι Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Γράφημα διοργάνωσαν τον πρώτο τους επίσημο λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα "Χωρίς οξυγόνο" με σκοπό να δώσουν την ευκαιρία να βγουν στο φως δημιουργίες πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων. Τα επιλεγμένα κείμενα κρίθηκαν με γνώμονα την θελκτική πρωτοτυπία στην πλοκή, την συνοχή των γεγονότων και των αιφνιδιαστικών ανατροπών, μα και την τήρηση της ορθογραφίας και του συντακτικού. Κριτές του διαγωνισμού ήταν οι Θεόφιλος Γιαννόπουλος, Χριστίνα Πομόνη και Βασίλης Καραναστάσης.