Teaching EasyLogo : create drawing & animations : a step-by-step guide to teach EasyLogo programming to kids - Γκούμας, Γεώργιος ([s.n.], 2018)
Στο βιβλίο Teaching EasyLogo: 2nd edition παρατίθεται η μεθοδολογία που συνιστά ο συγγραφέας για την αποτελεσματική διδασκαλία των εννοιών προγραμματισμού σε νέους μαθητές χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό λογισμικό EasyLogo. Στην 2η έκδοση υπάρχουν μερικές διορθώσεις κυρίως σε τυπογραφικά λάθη και μερικά απλά λάθη που ήταν στην πρώτη έκδοση. Επιπλέον, προστέθηκαν πολλά νέα παραδείγματα. Το Teaching EasyLogo καλύπτει όλα τα χαρακτηριστικά της EasyLogo , και δείχνει πώς τα παιδιά μπορούν να μάθουν θεμελιώδεις έννοιες του προγραμματισμού δημιουργώντας τα δικά τους σχέδια και κινούμενες εικόνες. Η μέθοδος εκμάθησης επικεντρώνεται στην ανακάλυψη της χαρακτηριστικών βήμα προς βήμα και στην επίλυση προβλημάτων με τις εντολές-χαρακτηριστικά που είναι ήδη στα χέρια μαθητώνεκείνη τη στιγμή . Σταδιακά οι μαθητές μέσω διασκεδαστικών προγραμματικών προκλήσεων θα δημιουργήσουν βασικά σχήματα, και αργότερα θα είναι σε θέση να συνθέσουν πιο πολύπλοκα σχήματα χρησιμοποιώντας βρόχους επανάληχης και διαδικασίες. Στο τέλος, χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές δημιουργούν απλές κινούμενες εικόνες