Παραμύθια με πειρατές - Walker, Richard, 1943-1999 (Κέδρος, 2000)
Πώς είναι, αλήθεια οι πειρατές; Είναι όλοι άγριοι, τρομακτικοί, μοχθηροί και εκδικητικοί, ή μήπως κάποιοι είναι φιλικοί, ευγενικοί και ευχάριστοι; Άραγε τους αρέσει η μουσική; Πιστεύουν στα φαντάσματα; Είναι πάντα αυτοί οι νικητές; Το βιβλίο αυτό, που είναι μια συλλογή από τα ωραιότερα παραμύθια του κόσμου με ήρωες πειρατές, δίνει απαντήσεις σ' αυτά αλλά και σε χιλιάδες άλλα ερωτήματα. Διαβάζοντάς το τα παιδιά θα ανακαλύψουν ότι, όπως και οι υπόλοιποι άνθρωποι, έτσι και οι πειρατές δεν είναι όλοι ίδιοι...