Περιπέτεια στο Αιγαίο - Λαμπάκη, Ελπίδα (Νεανική βιβλιοθήκη : Περιπέτεια, αγωνία, μυστήριο, 2010)
Η Έλσα είναι ένα συνηθισμένο παιδί της πόλης, που ανυπομονεί να περάσει το καλοκαίρι με τους γονείς της στο εξοχικό τους, όπως κάθε χρόνο. Τελικά τη στέλνουν, σχεδόν χωρίς τη θέλησή της, στη θεία της, σε ένα "βαρετό ξερονήσι" των Κυκλάδων. Πολύ σύντομα όμως οι διακοπές της εξελίσσονται σε μια απίστευτη περιπέτεια, με μυστήριο, κρυμμένους θησαυρούς, νυχτερινές παρακολουθήσεις, απαγωγές και θεαματικές διασώσεις. Το "βαρετό ξερονήσι" μετατρέπεται για την Έλσα σε μαγικό σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας, στο οποίο διαδραματίζονται πρωτόγνωρα και απρόβλεπτα γεγονότα. Ωστόσο, αυτό που αγγίζει περισσότερο την ψυχή της είναι οι καινούριοι της φίλοι: η Φούλα, η Νατάσα, ο Αλέξης, ο Πέτρος και ειδικά ο Ορέστης. Το καλοκαίρι στο νησί θα σημαδέψει για πάντα τα έξι παιδιά, καθώς η περιπέτειά τους, εκτός από μικρούς ήρωες, θα τους κάνει να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να ανακαλύψουν τις αδυναμίες τους, αλλά και τις απεριόριστες δυνατότητές τους.