Ο Νασρεντίν και ο γαϊδαρός του - Weulersse, Odille, 1938- (Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2009)
Ο Νασρεντίν πάει στην αγορά, βολεύεται στην κουρελού του και αρχίζει να πουλάει την πραμάτεια του. Όλα πάνε καλά μέχρι που... κάποιος του κλέβει τον γάιδαρο! Για να βρει τον κλέφτη, ο Νασρεντίν επινοεί μια φοβερή ιστορία και ο κόσμος που μαζεύεται γύρω του, εντυπωσιάζεται όλο και περισσότερο...