Η μηχανή του χρόνου - Wells, Herbert George, 1866-1946 (Τα πρώτα μου κλασικά μυθιστορήματα, 2008)
Ο βρετανός συγγραφέας Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς (Κεντ 1866 - Λονδίνο 1946) θεωρείται, μαζί με τον Ιούλιο Βερν, ένας από τους πατέρες της λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας. "Η μηχανή του χρόνου" είναι το πρώτο του έργο που ανήκει σε αυτό το είδος. Ακολούθησαν τα βιβλία "Ο αόρατος άνθρωπος" (1897) και "Ο πόλεμος των κόσμων" (1898), που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς της γενιάς του παγκοσμίως.