Σέρλοκ Χόλμς - Doyle, Arthur Conan, Sir, 1859-1930 (Τα πρώτα μου κλασικά μυθιστορήματα ;, 2008)
Ο Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ (Εδιμβούργο 1859 - Σάσεξ 1930) ακολούθησε αρχικά το επάγγελμα του γιατρού. Ένας από τους καθηγητές του δίδαξε τη μέθοδο της παρατήρησης ασήμαντων λεπτομερειών που οδηγεί στη σωστή διάγνωση της ασθένειας. Αυτή η μέθοδος τον ενέπνευσε αργότερα, όταν άρχισε να γράφει τις περιπέτειες του ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς. Ο Ντόιλ δημιούργησε μια εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά ιστοριών με ήρωα τον Χολμς, όπως "Σπουδή στο Κόκκινο" (1887). "Οι Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς" (1892), "Το σκυλί των Μπάσκερβιλ" (1902) κ.α.